Prešov zrekonštruoval zbrojnicu pre dobrovoľných hasičov

13.07.2022 Prešov

Prešov 13. júla (TASR) - Mesto Prešov ukončilo rekonštrukciu priestorov hasičskej zbrojnice Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov na Košickej ulici. Stavebné práce zahŕňali predovšetkým opravu strechy, výmenu brán a elektroinštalácie. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Rekonštrukciou podľa jeho slov došlo k skvalitneniu zázemia a priestorov pre dobrovoľných hasičov. "Investícia však bola zároveň potrebná aj z dôvodu bezpečného uloženia hasičskej techniky a materiálno-technického vybavenia, ktorým táto jednotka disponuje. Súčasťou zmluvných opráv bola najmä rekonštrukcia strešného plášťa vrátane zateplenia a v objekte pribudli úplne nové elektrické brány aj elektroinštalácia," povedal Tomek.

Celková cena rekonštrukcie predstavuje 36.622,32 eura s DPH. Z toho 30.000 eur získala radnica vo forme nenávratného finančného príspevku z Ministerstva vnútra SR, zvyšná suma bola financovaná z vlastných zdrojov mesta Prešov. Stavebné práce zrealizovala spoločnosť Grostav, s. r. o.

 

Vyberte región